Kur visizdevīgāk iegādāties grāmatas internetā?


Ja arī jūs grāmatas pērkat vismaz divtik vairāk nekā spējat izlasīt, tad pieļauju, ka ne tikai man aktuāls ir jautājums: “Kur iegādāties grāmatas tā, lai maciņā pēc tam nesvilpotu vējš?” Esmu pieredzējis grāmatu pircējs, tāpēc laika gaitā esmu atradis vairākas vietas, kur iegādāties meklētās grāmatas, iztērējot mazāk nekā citviet. Ar labām lietām un grāmatu pirkšanas vietām ir jādalās, tāpēc šoreiz pastāstīšu jums par veselām četrām, kurās pats regulāri iepērkos.

SIA “Virja LK” interneta veikals: Pateicoties diskusijām mikroblogošanas vietnē Twitter, uzzināju, ka eksistē interneta veikals virja.lv, kurā jaunas grāmatas maksā ievērojami lētāk nekā pie to izdevējiem. Piemēram, izdevniecības “Zvaigzne ABC” izdotā Roberta Galbraita grāmata “Baltā nāve” Zvaigznes grāmatnīcās maksā 17,98€, bet pie Virjas to iespējams iegādāties par 13,83€. Ietaupījums: 4,15€. Turklāt, iegādājoties grāmatas vismaz 20,00€ vērtībā, tiek nodrošināta bezmaksas piegāde.

Better World Books: Ja meklējat jaunas un lietotas grāmatas angļu valodā, tad betterworldbooks.com interneta veikals būs īstā vieta, kur tās iegādāties. Milzīgs šī interneta veikala pluss ir ne tikai zemās cenas, bet arī tas, ka šeit var atrast retas grāmatas, kuras izdotas ļoti sen un citviet vairs nav pieejamas. Grāmatu piegāde uz Latviju tiek nodrošināta bez maksas, turklāt tā ir diezgan ātra – visus savus pasūtījumus esmu saņēmis vidēji divu nedēļu laikā. Noteikti jāpiemin arī tas, ka Better World Books ne tikai pārdod grāmatas, bet arī ziedo grāmatas un daļu savas peļņas lasītprasmes programmām visā pasaulē.

Facebook grupa “Atdod, maini, pārdod un pērc GRĀMATAS.”: Ar vairāk nekā 22 tūkstošiem biedru šī ir Latvijā lielākā grāmatu pirkšanas un pārdošanas grupa Facebook platformā. Šī ir vieta, kur patiešām var izbaudīt sociālo tīklu spēku, jo vēl nesen dzirdēju, ka Čārlza Bukovska grāmatu “Sievietes” esot neiespējami iegādāties, bet man atlika tikai šajā grupā publicēt sludinājumu par to, ka meklēju šo grāmatu, un jau tās pašas dienas vakarā bija pieteikušies divi cilvēki, kas piedāvāja man to pārdot. Šajā grupā var iegādāties retas un lietotas grāmatas par zemām cenām, kā arī var pārdot vai atdot sev nevajadzīgās grāmatas. Šī grupa patiešām ir īsta zelta ādere.

myBook.lv platforma grāmatu draugiem: Ja meklējat alternatīvu iBook.lv, tad myBook.lv būs īstā vieta, kur pirkt un pārdot jaunas, lietotas un retas grāmatas galvenokārt latviešu valodā. Šī vietne darbojas pēc tāda paša principa kā iBook – tā palīdz grāmatu pircējam atrast grāmatu pārdevēju, kura īpašumā ir meklētā grāmata. Cenu diapazons ir plašs, jo cenas nosaka pārdevēji, nevis myBook, tomēr lielākoties šajā vietnē atrodamas grāmatas par ļoti pieejamām cenām.

Ļoti ceru, ka jums noderēja kāds no maniem ieteikumiem, kā arī novēlu jums veiksmīgu iepirkšanos! Droši varat komentāros padalīties arī ar savām iecienītajām grāmatu pirkšanas vietām.

7 comments

  1. Paldies, ka nebija ieteikumu pirkt Amazonē un tai piederošajām apakšlapām, jo “tur taču ir par n centiem lētāk kā Latvijas veikalos” (tas par grāmatām angļu valodā). Gaidīšu rakstu arī par iepirkšanos reālos veikalos, ja nu ar to nodarbojies! Vai arī, kā iepirkties, nenodarot ļaunumu rakstniekiem un izdevējiem! :).

    Publicējis 1 person

    1. To varbūt kaut kad nākotnē. Lielākoties iepērkos internetā, bet reālos veikalos iesaku izmantot grāmatnīcu akcijas – “Jānis Roze” cenu lapkriti vai cenu pikošanos, “Zvaigzne ABC” bankrota cenas, bet lētas lietotās grāmatas var dabūt “Otrās elpas” veikalos. 🙂

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.